sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Lindas radošās aktivitātes

Nu ko Es tikai par sevi un sevi . . . Arī manas meitenes bieži vien mēdz izpausties radoši. Piemēram, šoreiz par dažām gandrīz sešgadīgās Lindas aktivitātēm.
Mājiņa no plastilīna

Man ļoti patika viņas netradicionālais piegājiens plastilīna izmantošanā. Salipināja ar pirkstiņiem uz grīdas šādu mājiņu. Stāsts par to ir sekojošs - mamma mājās taisa garšīgi ēst un meitene spēlējoties ārā sajūt garšīgā ēdiena smaržu.







Dators no papīra

Vēl viena interesanta fantāzijas izpausme ir sava datora uzzīmēšana uz papīra. Ar visiem taustiņiem un youtobe meklēšanā sameklētu multenīti.











Lauras jaunā frizūra
Un vēl man liekas, ka Lindai ir ķēriens arī uz friziermākslu. Kādu frizūru māsai uztaisīja!

Papīra torte ar garnējumu
Te vēl viens Lindas meistardarbiņš. Papīra torte ar plastilīna garnējumu. 

piektdiena, 2012. gada 6. janvāris

Dāvana Ziemassvētkos - silti dūrainīši

Nu nepatīk man staigāt pa veikaliem un izjust Ziemassvētku drudzi. 
Šajos Ziemassvētkos, piemēram, kādam vīrieša cilvēkam uzdāvināju mazā kartona kastē smuki saliktus un iesaiņotus dažus krājumus no sava pagraba (plūmju čatniju, skābētus gurķus, aroniju sīrupu un upenes ar cukuru). 
Savukārt, kādai sieviešu kārtas pārstāvei uzdāvināju pašadītus dubultos dūrainīšus, jo ņemot vērā pagājušās divas ziemas, silti cimdi noderēs.

Super siltie cimdiņi gatavi
Ideju noskatījos no mustura modeļiem. Mans izpildījums adīšanas tehnikā arī bija ļoti līdzīgs mustura modelim. Ņēmu vērā, ka adot cimdus no vilnas dzijas, oderītei ieteicams izmantot mīkstāku un plānāku dziju, lai iekšpusē būtu patīkamākas sajūtas. Man patika šis raksts ne tikai pēc tā kā tas izskatās, bet arī tāpēc, ka adot ar divu krāsu dzijām, veidojas pārstaipi, kas dod papildus siltumu. Ar šādiem cimdiem arī lielos mīnusos būs silti!


ceturtdiena, 2012. gada 5. janvāris

Ziemassvētku rūķītis Nr.2

Turpinot tēmu par Ziemassvētkiem un radošajām izpausmēm tajos - tapa mans otrais rūķītis jaunākajai atvasei rūķīšu izstādei bērnudārzā. Ideju ņēmu no šejienes par mājturības tēmu.


Mēģināju izgatavot rūķīti tieši pēc dotās instrukcijas ar nelielām savām korekcijām un interpretāciju. Piemēram, rūķīša acis bija pogas, cepures maliņu uztamborēju no dzeltenas dzijas, kā arī piegrieztnes pārzīmēšanai uz auduma izmantoju flomasteru. Minētajā adresē rūķīša tapšanas process ir ļoti smalki aprakstīts, tāpēc savā blogā pārāk neizplūdīšu.

Izmantotie materiāli (tikai violetais spīdīgais izrādījās nevajadzīgs)
Mani izmantojamie materiāli un rūķīša tapšanas process . . .











Rūķīša piegrieztnes uz filca
Izgrieztās detaļas rumpim, galvai un cepurei
Gatavais rumpis, galva un cepurīte tapšanas procesā
(vēlāk pāršuvu acis gludākajā galvas daļā)
Piešuvu tamborēto cepures maliņu
Gatava galva ar piešūto cepuri, pušķi un mutīti
Sanāca smuka rūķīšu meitene.