pirmdiena, 2013. gada 18. februāris

Mans mātišķais lepnums

Kā jau visām mammām, arī mani bieži vien pārņem lepnums par savu meitiņu sasniegumiem. Šajā rakstā atļaušos ar tiem palielīties.

Sākšu ar vecāko atvasi - Linda ir aizrautīga zīmētāja un no pagājušā gada septembra ir iestājusies Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolā Vizuāli plastiskās mākslas profesionālās ievirzes programmā. Viņa ir jaunākā savā grupā (sāka 6 gados), bet no skolotājām bieži dzirdu atzinīgus vārdus par Lindas pacietību, mērķtiecību un arī talantu. Arī pirmā pusgada liecība to apliecina, kur vēl nav atzīmes zemākas par 9.

Lūk daži Lindas Mākslas skolas darbiņi 

Te vēl daži  . . 

Savukārt, 4 gadīgā Laura no tā paša pagājušā gada septembra dejo Bērnu deju kolektīvā Dālderītis, kuru vada Jānis un Anita Precinieki Carnikavā. Cepuri nost viņu priekšā! Strādā ar tādu iedvesmu un atdevi un kur nu vēl viņu izstrādātās brīnišķīgās izrādes! Pēdējā, kur piedalījās arī mana atvase, bija muzikāla deju izrāde "Kraukšķītis". Bildes no šīs izrādes var apskatīt šeit. Man liels prieks ir par to, ka Laurai tur dejot patīk un arī diezgan labi sanāk.

Mana mazā dejotāja pēc izrādes

pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Ziedi matu rotās

Pavasaris vairs nav aiz kalniem. Dienas paliek arvien garākas un putnu balsis skaļākas. Arī mana sirds tīko pēc saules siltuma, krāsainības un ziedu bagātām pļavām. Ko Es daru lietas labā? Atcerējos, ka laikā, kad manā blogā tika ierakstīti pirmie raksti, mani pārņēma līdzīgas izjūtas. Pirmajos trīs ierakstos tēmas bija par ziediem vien. Tā radās saules/dzintara matu stīpiņagalvas lente un rokassprādzekaklarota un rokasssprādze

Nolēmu iepriecināt manas meitenes un vēl vienu jauku jubilāri ar dažām matu rotām par ziedu tēmu. Uztamborēju ziediņus matu gumijai, rokasssprādzei un dažām matu sprādzītēm (pašas sprādzītes gan vajadzēja piepirkt klāt). Dzija un tamborēšanas tehnika tā pati, kas šajā rakstā. Tikai eksperimentēju ar ziedlapiņu un valdziņu skaitu, kā arī ar krāsu salikumiem.   Tamborētajiem ziediņiem piešuvu vidū pa pērlītei, ar karsto līmi pielīmēju klāt sprādzītēm un pavasarīgās matu rotas gatavas.






piektdiena, 2013. gada 8. februāris

Lapsiņas maska

Manai jaunākajai bērnudārzniecei bija jāpiedalās pasākumā, kas veltīts vecmāmiņām un vectētiņiem. Katrs bērns attēloja kādu dzīvnieku. Manējā bija lapsiņa. Es kā radošai mammai pienākas, ķēros klāt pie lapsas maskas gatavošanas. Sapratu, ka nav nepieciešams gatavot visu lapsas ietērpu pilnībā. Pietiks ar galvenajām lapsas iezīmēm - oranžajām ausīm. Vēl dabūju klāt tamborētu tādas pašas krāsas šallīti un uzkrāsoju sejiņu ar body art krāsām

Mana mazā lapsiņa

Ausis no vienas un no otras puses
Nepieciešamie palīgmateriāli lapsiņas maskas adīšanai:

  • oranžas un baltas krāsas dzija (man vilnas)
  • zeķu adāmadatas 2gb.
  • adata ar lielu aci kopā sašūšanai
  • šķēres dzijas nogriešanai





Abas krāsas dzijas adu ar pārstaipiem


Lapsiņas ausu adīšanu sāku ar 24 valdziņiem. Vienai ausij adīju 4 rindas labiskajā gludajā adījumā. Tad sāku adīt divās krāsās - oranžā un baltā tā, lai adatas abās malās būtu 5 oranži valdziņi. Tādā veidā ar pārstaipiem izadīju 1 rindu. Ar nākošo kārtu sāku valdziņu noraukšanu. Saadīju adatas abās pusēs kopā balto ar oranžo valdziņu tā, lai atkal paliek 5 oranži valdziņi. Adīju 2 rindas labiskajā gludajā adījumā. Nākošajā kārtā saadīju kopā adatas abās malās oranžos valdziņus. Atkal 2 rindas labiskajā gludajā adījumā. Un atkārtoju iepriekš minētas darbības ar kopā saadīšanu un 2 rindām labisko gludo adīšanu kamēr adatas katrā galā paliek tikai 2 oranžie valdziņi. Tad ik pēc 1 rindas saadu kopā tikai baltos valdziņus līdz palika tikai oranžie. Beigās arī tos saadīju kopā. Tādā pašā veidā uzadīju auss aizmugurējo daļu tikai ar oranžo dziju. Sašuvu abas daļas kopā ar to pašu oranžo vilnas diegu un trīsstūrveida lapsas auss ir gatava. 

Lapsas ausu stiprinājums
Nākošo adīju ausu stiprinājumu - stīpiņu, pamatā ņemot 20 valdziņus. Šos valdziņus adīju labiskajā gludajā adījumā nepieciešamajā garumā, lai pietiek vietas piešūt ausis. Tad noraucu visus valdziņus, pārlocīju uz pusēm un aizšuvu ciet. Abos galos pietamborēju pīnītes, kuras sasēju lapsiņai pakausī. Var arī zem zoda. 

Kā pēdējo piešuvu klāt abas ausis. Vēl vienkāršāk būtu, ja ausis ar karsto līmi pielīmētu klāt parastajai veikalā pirktajai stīpiņai, jo šim stiprinājumam vēl papildus ir nepieciešamas dažas sprādzītes, kas nodrošina pret maskas noslīdēšanu uz priekšu vai atpakaļ. 

Lapsas maska gatava
Izmantoju divu veidu krāsas

Mājās man ir iegādātas speciālas krāsas sejiņu apgleznošanai, kuras izmantoju, lai padarītu manu meitiņu vēl līdzīgāku lapsiņai. Internetā var atrast daudz ideju par to kā uzkrāsot lapsiņas seju un turpat bērnudārzā uz vietas tapa oranži balti melnā lapsiņa. 

Kāds ir Jūsu radošo ideju izpildījums dažādu masku gatavošanā bērniem?

piektdiena, 2013. gada 1. februāris

Kleopatras piena maisījums vannai


Ziemas aukstajos mēnešos vairāk nekā citos gadalaikos man ir vēlme savu ķermeni palutināt. Kāpēc gan lai tā nebūtu relaksējoša, smaržīga un ādu attīroša, barojoša un mīkstinoša un galu galā Kleopatras cienīga vanna?

Lai šādu vannu dabūtu, vispirms sagatavoju maisījumu, kuru izlietoju pēc vajadzības vairākās reizēs.

Kleopatras piena maisījums vannai gatavs lietošanai

Sastāvs:
  • piena pulveris 2 glāzes - baro sausu ādu, attīra no ikdienas sārņiem, padara elastīgu un aizsargā no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības, padara ādu zīdaini maigu;
  • kukurūzas ciete 1 glāze - padara ādu gaišāku, balina pigmentācijas plankumus;
  • vārāmā soda 1/2 glāze- paaugstina ādas PH līmeni, mīkstina ūdeni;
  • baltie māli 1 glāze - noņem nogurumu, tonizē, mīkstina un atīra ādu, uzlabo vielmaiņu;
  • jūras sāls 200g
  • lavandas ēteriskā eļļa 30 pilieni - mīkstina, atjauno ādu. Piemīt relaksējoša iedarbība (iegādājos BBFactory veikaliņā).
Piena maisījuma gatavošanas procesā ar putojamo slotiņu kārtīgi sajaucu piena pulveri kopā ar kukurūzas cieti, vārāmo sodu un baltajiem māliem. Jūras sāli samalu kafijas dzirnaviņās un tam pievienoju lavandas ēterisko eļļu. Sāli kārtīgi izmaisīju un tam pievienoju piena maisījumu atkal kārtīgi izmaisot. Vienai vannošanās reizei vajadzēs apmēram 4-5 ēdamkarotes šī maisījuma.

Sanāk kopsummā apmēram par Ls.5,00. Kopējais daudzums - 1kg un 800g.

Lūk dažas interneta adreses, kur smelties iedvesmu dažādiem vannas maisījuma variantiem:
calendula
aromatta
BBfactory