otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

Pakaviņš bēbītim

Atceroties savu pozitīvo pieredzi mazā pakaviņa lietošanā ar savu jaunāko meitiņu viņas pirmajos dzīves mēnešos, arī šoreiz nolēmu iekļaut to punča iemītniekam vajadzīgo lietu sarakstā. Tas noderēja arī vēlāk meitiņas vingrināšanā. Šeit daži noderīgi padomi, kādos veidos var izmantot mazo un arī lielo pakaviņu.


Šoreiz pakaviņu uzšuvu pati, izmantojot interneta dzīlēs atrasto informāciju ar pamācību un piegrieztni šeit.

Mans šūtais pakaviņš gatavs lietošanai
Manā versijā pakaviņš sastāv no:

  • iekšējā apvalka no balta kokvilnas auduma
  • ārējā apvalka no dzeltena satīna auduma ar lācīšu apdruku
  • putuplasta granulu pildījuma
Savā darba procesā man vajadzēja
  • baltu kokvilnas audumu instrukcijā norādītajos izmēros iekšējam apvalkam (izmantoju neizmantotās lielās spilvendrānas)
  • dzeltenu satīna audumu ar lācīšu apdruku instrukcijā norādītajos izmēros (izmantoju pāri palikušo audumu no manis šūtā gultas veļas komplekta mazulim šeit
  • putuplasta granulas/bumbiņas, kuras iegādājos Depo 30 litru iepakojumā
  • šujmašīnu (man ir ar roku griežamā parastā)
  • dzeltenus un baltus diegus šūšanai
  • šķēres auduma un piegrieztnes griešanai
  • cepampapīrs piegrieztnes izgatavošanai
  • saspraužamās adatas piegrieztnes fiksēšanai pie auduma
Pakaviņa piegrieztne fiksēta uz auduma
Tagad par visu pēc kārtas: 
Kā pirmo sašuvu kopā balto audumu, par pamatu ņemot no instrukcijas izprintēto piegrieztni, atstājot maliņām vēl klāt 3cm un  viduci neaizšūtu apmēram 12 cm, lai vēlāk iepildītu granulas. Tad sašuvu pakaviņa ārējo apvalciņu no dzeltenā auduma pēc tās pašas piegrieztnes, taču šoreiz atstāju neaizšūtu apvalciņa ārējās malas vidu, lai vieglāk to pārvilkt pāri. 

Nu atlika iepildīt granulas jau sašūtajā iekšējā apvalkā. Tas nemaz nav tik vienkāršs darbiņš, jo granulas ir ļoti mazas un vieglas un nebirst iekšā tik raiti cik gribētos. Te man noderēja tāda parikte, kuru mums aizdeva radinieki. Tā sastāv no trubas ar tai galā pievienotu līdz pusei nogrieztu plastmasas dzeramā ūdens pudeli. Tās darbības princips ir vienkāršs - trubas mazāko galu ievieto pakaviņa caurumā, bet garāko galu pievieno pie putekļusūcēja trubas. Granulas ieber pudelē un ar gaisa palīdzību tās iepūš pakaviņā. Tomēr šeit bez vēl vienu palīdzīgu roku pāra neiztikt, jo ir jāpietur pakaviņš un trubas gali, lai granulas neaiziet pa gaisu. Kad pakaviņš ir piepildīts ar granulām tā, lai tas nebūtu pārāk ciets, tad var ātri šūt ciet balto audumu, lai granulas neizbirtu. Te izmantoju vienkāršu adatu un baltu diegu, lai vēlāk vajadzības gadījumā varētu pakaviņu uzpildīt ar jaunu granulu porciju, jo granulas mēdz saplakt. 

Putuplasta granulas un parikte to iepildīšanai
Kad granulas bija iepildītas un pakaviņa iekšējais apvalks aizšūts, pārvilku tam pāri ārējo dzelteno apvalku un ar to pašu adatu un diegu aizšuvu ciet. ideālajā variantā var iešūt rāvējslēdzēju, bet man ir vienkāršākais variants. Tagad pakaviņš gaida savu izmantotāju.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru