piektdiena, 2013. gada 15. marts

Romantiskā dzimšanas dienas torte

Šo torti Es gatavoju par godu savas meitiņas 7 gadu jubilejai. Šeit apraksts par to, kā mēs organizējām ballīti bērniem par Alises Brīnumzemē tēmu.

Izskatās romantiski, vai ne?
Uzminiet nu! Kas ir šīs tortes glazūra un dekorējums?
Protams, ka pateikšu - tortes glazūra un augšējais dekorējums ir no zefīra masas, bet rozītes un lapiņas no Frutellas končām.

Šādas tortes pagatavošanai ir nepieciešams:
  • vafeļu plāksnes kūkām 1 iepak. (pirku Rimi)
  • Košļājamāš konfektes Frutella 1 iepak.
  • zefīra masa - rozā un balta
  • brūkleņu ar āboliem ievārījums apmēram pusburciņa
  • vārītais iebiezinātais piens 1 bundžiņa
  • sviests apm. 100g
  • mazie kociņi, pārtikas plēve, rullis un mikroviļņu krāsns rozīšu gatavošanai
  • rotājamā turziņa ar piemērotu uzgali tortes dekoram

Pamazām končas pārtop par rozītēm
Tagad par visu pēc kārtas. 
Gatavot šo torti ir samērā vienkārši, jo pašai nav jācep biskvīta kārtas kā klasiskajā tortes variantā. Šeit labi noder vafeļu plāksnes tik romantiskajā sirsniņu formā. Atliek tās tikai apsmērēt ar izvēlēto saldo masu. Kas gan vēl labāk der kopā ar vafelēm, ja ne vārītais iebiezinātais piens! Šo pienu atsevišķā bļodiņā kārtīgi sajaucu kopā ar sviestu, lai vieglāk uzsmērēt uz tortes. Lai kopgarša nebūtu pārāk salda, starp kārtām iesmērēju arī brūkleņu ābolu ievārījumu (āboliem gan jābūt blenderētiem nevis gabaliņos). Tātad, smērēju vienu kārtu ar iebiezināto pienu, nākošo kārtu ar ievārījumu , nākošo ar pienu u.t.t. līdz torte sasniedz vēlamo augstumu un biezumu. Apsmērēju arī tortes sānu malas ar sagatavoto iebiezinātā piena un sviesta maisījumu, ņemot talkā parasto sviesta nazi. 

Tad pienāk kārta dekora gatavošanai, kas ir visatbildīgākais un grūtākais posms šajā procesā, jo gala rezultātu redzēs visi. Kā pirmajam ķēros klāt pie rozīšu gatavošanas. Ideju noskatījos šeit. Paldies Vijai - skaistas. Tā pamazām viena pēc otras radās 4 skaistas rozītes un trīs lapiņas no krāsainajām Frutella končām. Savukārt, zefīra masu gatavoju pati līdzīgi kā jau iepriekš gatavotajā šajā receptē, pievienojot klāt 1 olas baltumu un masas daudzumu gatavojot dubultā. Gatavošanas sākumā masu vārīju divos katliņos - baltā masa(šķidruma vietā bija ābolu sula) un rozā (šķidruma vietā bija ķiršu kompota sula). Kad zefīra masa bija gatava lietošanai, steidzami to klāju uz tortes augšas, jo zefīram piemīt īpašība sacietēt. Dekorus sirsniņas malās un arī septītnieku Es nevarētu dabūt bez rotājamās turziņas palīdzības, kuras man bija divas, lai varētu pārmaiņus spiest virsū baltās un rozā mazās puķītes. 

Atlikusī baltā un rozā zefīra masa man noderēja tējas kūciņu dekorēšanai. Recepti noskatījos šeit. Man sanāca šādas kūciņas . . .
Šīs kūciņas tika viesiem kā pirmais gardums

3 komentāri:

  1. Forsa kuka :)
    Mani ieintereseja tas zefira krems-sanak ka vins beigs saciete ciets? Un ari cup cakes tipa lidz ar to labi turas?
    Sen jau gribu tadas izmeginat bet kaut ka to kremu lidz sim nebiju sapratusi ka taisit.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!

      Visa sāls saturìgas zefìra masas gatavošanā ir pietiekami ilgā putošanā un protams, ka arī olas baltums padara masu stingrāku. Esmu gatavojusi arì zefīru bez olas, (sk. Pie Našķiem), bet tad masa nesanàk tik stingra, lai ar to varētu garnēt kùkas.

      Noteikti ir vērts pamēģināt to pagatavot. Es to gatavoju kaloriju kompromisa dēļ, jo zefīrā kaloriju ir mazāk nekā sviesta garnīrā.

      Lai izdodas! Un ceru sagaidīt atbildi, kā izdevās.

      Dzēst
    2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

      Dzēst