trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

egļu dzinumi veselībai

Arī šajā pavasarī līdzīgi kā pagājušajā, laikus parūpējos par savas ģimenes dabas aptieciņas sarūpēšanu. Kad eglēm parādījās jaunie dzinumi, metāmies tos savākt. Tie lielā daudzumā mums ir pieejami pie vecāku lauku mājām. Šoziem bērni intensīvi slimoja ar plaušu slimībām, tāpēc izmantoju manā rīcībā esošo informāciju par egles ārstnieciskajām īpašībām un pielietojumu šajā sakarībā. Viens no maniem informācijas avotiem: informācijas avotiem un vēl šeit.



Svaigi egļu dzinumi - tie ir vērtīgs C vitamīnu avots, piemīt organismu spēcinoša iedarbība un tos var ēst turpat no koka. Pēc struktūras tie ir maigi un garša tiem ir līdzīga skābenēm. Tikai neiesaku aizrauties ar liela daudzuma apēšanu, jo tiek spēcīgi aktivizēta dažādu ķermeņa šķidrumu izvadoša un nieru darbība.

Saldēti egļu dzinumi - lai varētu tos efektīvi izmantot arī rudenī un vēl vēlāk, tad tos sasaldēju. Pēc tam izmantošu tos pēc vajadzības, gatavojot kompreses, novārījumus.

Izžāvēti egļu dzinumi - izmantošu tējām, vannām.

Egļu dzinumu sīrups - izmantoju pretklepus sīrupa pagatavošanai. Gatavošanas process ir sekojošs: samalu ar blenderi egļu dzinumus. Tad liku bļodā un sajaucu ar cukuru 2:1. Ļāvu nostāvēties apmēram 7-8 dienas. Pēc tam iztecināju izveidojušos šķidrumu, izmantojot divās kārtās salocītu marli un ar rokām papildus izspaidot. Šķiidrums izveidojās mazliet viskozs un samērā garšīgs.




Egļu dzinumu maisījums - būs izmantojams vitamīnu gūšanai un organisma spēcināšanai rudenī un ziemā. Gatavošanas process ir līdzīgs kā sīrupam, tikai cukura vietā pievienoju medu un mazākos daudzumos. Neko nost nekāsu, masu iepildīju burciņās un ievietoju tās pagrabā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru