pirmdiena, 2011. gada 13. jūnijs

rabarberu sukādes

Šogad no rabarberiem vēlējos pagatavot kaut ko īpašu, kas nav bijis citus gadus. Rītos parasti brokastojam, miksējot auzu pārslas ar dažādiem žāvētiem augļiem, riekstiem u.t.t. Šīs sukādes arī būs vienas no pašgatavoto musļu sastāvdaļām.



Savācu info no dažādiem forumiem par šo tēmu un izvēlējos šādu gatavošanas procesu:
Rabarberu kātiem notīrīju miziņas, tievākos sagriezu ar šķērēm, bet resnākos ar nazi gabaliņos. Saliku kārtās rabarberus ar cukuru. Uz 1kg notīrītu rabarberu dudzumu man sanāca 300g cukura. Gaidīju, lai izdalās suliņa 1 dienu. Tad sulu nolēju (sanāca diezgan daudz, jo rabarberi bija sulīgi). Rabarberu gabaliņus plānā kārtā izklāju uz cepampapīra un liku cepeškrāsnī kaltēties 55 grādos. Krāsns durvis atstāju mazliet šķirbā vaļā, lai apmainās gaiss. Kaltēšanas process bija diezgan ilgstošs. Forumos lasīju, ka vajag žāvēt 8 stundas, bet man sanāca vairāk. 

Tik sanāca rabarberi un suliņa pēc atsulošanas


Sanāca ļoti garšīgas sukādes, kas nebija stiegrainas un sausas, garšā saldeni skābas. Iesaku gatavot sukādes krietnu laiciņu pirms Jāņiem, jo tuvāk tiem rabarberi kļūst stiegraināki. Saliku tos izmantotajā papīra cukura paciņā. Tagad briestu pirkt augļu žāvētāju, lai varētu pagatavot arī sukādes no citiem augļiem un dārzeņiem, jo krāsnī žāvēšanas process ir ilgstošāks un ekonomiski neizdevīgs.

Rabarberu sukādes gatavas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru