otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Pieneņu laiks

Beidzot esam sagaidījuši laiku, kad dabā zied pienenes. Nu tad ņemsim no tām visu, ko tās var mums dot. Tās nav tikai mazas dzeltenas puķes un nezāles mūsu dārzos un pļavās. Pienenēs ir vielas, kas uzlabo ādas dziedzeru darbību, tā veicinot kaitīgo vielu efektīvu izvadīšanu no organisma.Skaistumkopšanā var izmantot visu augu kopumā (saknes, lapas un ziedus). 

Foto no http://dziedava.lv
Izmantojot manā rīcībā esošo informāciju, šeit ir dažas receptes, ko var iesākt ar šo vērtīgo augu.
Pieneņu pienainā sula dziedē furunkulus, kašķi, ēdi, kārpas, kā arī citas ādas saslimšanas. Pienenes arī balina vasaras raibumus un stiprina matus (izmanto ziedus, tos aplejot ar vārošu ūdeni). Tās var izmantot arī sejas maskās, kas attīra ādu, balina un dziedē - lapiņas sasmalcinot un pievienojot klāt jauno nātru lapiņas un medu (variācijas - biezpiens, kosmētiskās eļļas). Arī vannas priekiem var izmantot pienenes (300g uz 5 litriem ūdens), tās aplejot ar ūdeni, vārot 10 minūtes, ļaujot ievilkties 15 minūtes un nokāšot.

Sev esmu pagatavojusi losjonu jaukta tipa ādas kopšanai. Saplūcu pienenes, kas aug pļavā ar visām lapiņām un kātiņiem. Ar virtuves tehnikas palīdzību sasmalcināju visu kopā, iepildīju stikla traukā 1 glāzi šīs masas un pārlēju ar 1 glāzi degvīna. Uzglabāšu aizvākoto burciņu 10 dienas tumšā vietā, bet pēc tam izkāsīšu un atšķaidīšu ar vārītu un atdzesētu ūdeni (2 glāzes).

sasmalcinātas pienenes degvīnā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru