piektdiena, 2013. gada 8. februāris

Lapsiņas maska

Manai jaunākajai bērnudārzniecei bija jāpiedalās pasākumā, kas veltīts vecmāmiņām un vectētiņiem. Katrs bērns attēloja kādu dzīvnieku. Manējā bija lapsiņa. Es kā radošai mammai pienākas, ķēros klāt pie lapsas maskas gatavošanas. Sapratu, ka nav nepieciešams gatavot visu lapsas ietērpu pilnībā. Pietiks ar galvenajām lapsas iezīmēm - oranžajām ausīm. Vēl dabūju klāt tamborētu tādas pašas krāsas šallīti un uzkrāsoju sejiņu ar body art krāsām

Mana mazā lapsiņa

Ausis no vienas un no otras puses
Nepieciešamie palīgmateriāli lapsiņas maskas adīšanai:

  • oranžas un baltas krāsas dzija (man vilnas)
  • zeķu adāmadatas 2gb.
  • adata ar lielu aci kopā sašūšanai
  • šķēres dzijas nogriešanai





Abas krāsas dzijas adu ar pārstaipiem


Lapsiņas ausu adīšanu sāku ar 24 valdziņiem. Vienai ausij adīju 4 rindas labiskajā gludajā adījumā. Tad sāku adīt divās krāsās - oranžā un baltā tā, lai adatas abās malās būtu 5 oranži valdziņi. Tādā veidā ar pārstaipiem izadīju 1 rindu. Ar nākošo kārtu sāku valdziņu noraukšanu. Saadīju adatas abās pusēs kopā balto ar oranžo valdziņu tā, lai atkal paliek 5 oranži valdziņi. Adīju 2 rindas labiskajā gludajā adījumā. Nākošajā kārtā saadīju kopā adatas abās malās oranžos valdziņus. Atkal 2 rindas labiskajā gludajā adījumā. Un atkārtoju iepriekš minētas darbības ar kopā saadīšanu un 2 rindām labisko gludo adīšanu kamēr adatas katrā galā paliek tikai 2 oranžie valdziņi. Tad ik pēc 1 rindas saadu kopā tikai baltos valdziņus līdz palika tikai oranžie. Beigās arī tos saadīju kopā. Tādā pašā veidā uzadīju auss aizmugurējo daļu tikai ar oranžo dziju. Sašuvu abas daļas kopā ar to pašu oranžo vilnas diegu un trīsstūrveida lapsas auss ir gatava. 

Lapsas ausu stiprinājums
Nākošo adīju ausu stiprinājumu - stīpiņu, pamatā ņemot 20 valdziņus. Šos valdziņus adīju labiskajā gludajā adījumā nepieciešamajā garumā, lai pietiek vietas piešūt ausis. Tad noraucu visus valdziņus, pārlocīju uz pusēm un aizšuvu ciet. Abos galos pietamborēju pīnītes, kuras sasēju lapsiņai pakausī. Var arī zem zoda. 

Kā pēdējo piešuvu klāt abas ausis. Vēl vienkāršāk būtu, ja ausis ar karsto līmi pielīmētu klāt parastajai veikalā pirktajai stīpiņai, jo šim stiprinājumam vēl papildus ir nepieciešamas dažas sprādzītes, kas nodrošina pret maskas noslīdēšanu uz priekšu vai atpakaļ. 

Lapsas maska gatava
Izmantoju divu veidu krāsas

Mājās man ir iegādātas speciālas krāsas sejiņu apgleznošanai, kuras izmantoju, lai padarītu manu meitiņu vēl līdzīgāku lapsiņai. Internetā var atrast daudz ideju par to kā uzkrāsot lapsiņas seju un turpat bērnudārzā uz vietas tapa oranži balti melnā lapsiņa. 

Kāds ir Jūsu radošo ideju izpildījums dažādu masku gatavošanā bērniem?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru