piektdiena, 2011. gada 6. maijs

ilgās pēc ziediem - kaklarota un rokassprādze Nr.1

Ak šis viltīgais pavasaris ar nepietiekami  daudz pavasarīgi siltām dienām! Mani ir pārņēmušas lielas ilgas pēc vasarīga siltuma, zaļuma un ziedu krāšņuma visapkārt! Tāpēc nolēmu sagādāt sev un saviem mīļajiem šo izjūtu pati. Izrevidēju rokdarbu materiālu krājumus un atradu dažas manam noskaņojumam un  ziediem piemērotas krāsas dzijas un pārējos smukumus. Tā tapa man un manām princesēm tamborēti aksesuāri.

Pirmais kā izmēģinājums tapa aksesuāru komplektiņš man pašai. Biju piemirsusi, kā tamborēt ziedus, tāpēc iedvesmojos no youtobe video pamācības. Liels Paldies Teresai!

kaklarota un rokassprādze - gala rezultāts


Rokdarbos izmantotie materiāli un instrumenti
Vispirms notamborēju dažas puķītes ar piešūtām pērlītēm vidū un tikai pēc tam tapa pati kaklarota un rokassprādze. Šeit ļāvu savai fantāzijai brīvu vaļu. Kaklarotas pamats sastāv no divām daļām, kuru pēc tam sašuvu kopā lai veidojas V forma. Ar šo dziju man sanāca katrai daļai tamborēt 60 valdziņus. Tā kā vēlējos regulējamu kaklarotas garumu, tad abos galos tamborēju garākas pīnītes, kuras var sasiet kopā. Rokassprādzei tamborēšanas tehnoloģija tāda pati. Tikai vienā galā piešuvu atbilstošas krāsas pogu. Tā sastāvēja no 45 valdziņiem. Piešuvu klāt puķītes ar tās pašas dzijas diegu un komplekts gatavs!

Mazs demonstrējums

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru