ceturtdiena, 2011. gada 30. jūnijs

apgleznotas stikla krūzītes

Padalīšos ar savu variantu, kā neizteiksmīgus stikla traukus var samērā vienkārši padarīt izteiksmīgus. Manā virtuvē atradās divas stikla tējas krūzītes, kuras reti izmantojām. Kancelejas preču veikalā nopirku vitrāžas (stikla) 6 krāsu komplektu ar pašlīmējošiem šabloniem par Ls.4,65 un ķēros pati klāt šo krūzīšu apgleznošanai. Papildus informācija: www.youtobe.com, ievadot meklēšanā atslēgvārdus "How to paint with glass deco".




Vispirms šo krāsošanas veidu izmēģināju uz lielākas stikla mērglāzes. Vispirms izņēmu kastītē esošos šablonus un plēvi. Tad ar melno krāsu  uz plēves uzvilku kontūras, pagaidīju, lai nožūst. Tad ar citām krāsām šīs kontūras aizpildīju. Kad zīmējums nožuva, uzmanīgi to novilku no plēves un uzklāju uz mērglāzes. Jāsaka, ka tas gan nebija viegli izdarāms, jo zīmējums novilkšanas procesā mazliet izstaipījās un mazie tauriņa radziņi savijās kopā.



 Pēc tam uz tējas krūzītēm tapa kukaiņu un zemūdens pasaules zīmējumi. Šiem izmantoju savādāku tehnoloģiju. Vairs neizmantoju nekādus šablonus, bet pati uzzīmēju kontūras pēc savas mākas. Tā man bija vieglāk, jo izpalika zīmējuma izstaipīšanās iespējamība. Jāsaka, ka pavisam mazi zīmējumi šai tehnoloģijai nederēs, jo krāsas no  tūbiņām mēdz izplūst vairāk nekā vajadzētu. Un vēl brīdinu par to, ka noteikti nevajadzētu mazgāt šādi apgleznotus traukus trauku mazgājāmā mašīnā vai karstā ūdenī, jo tad zīmējums nāks nost.

Tagad manas meitenes labprāt izmanto šīs krūzītes. Mazākā krūzīti ar kukaiņiem, bet lielākā ar zemūdens pasauli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru