otrdiena, 2011. gada 12. jūlijs

sasaldēts jogurts uz kociņa

Lai vasaras karstajās dienās apmierinātu savu vajadzību pēc veldzējošā našķa - saldējuma un pie reizes piedomātu par kalorijām, iesaku vienkāršu recepti, kā to pagatavot pašiem. Šim nolūkam izmantoju "Valio alma" jogurtu 400g iepakojumā ar 2% tauku saturu.

Par Latvijā pieejamajiem saldējuma galvenajiem veidiem un to saturošajām kalorijām papildus informācija ir te: saldējuma apraksts.

Iepildīju jogurtu iepriekš nopirktajos, iztukšotajos un izmazgātajos mazajos bērnu jogurta trauciņos. Tad katra trauciņa vidū ieliku saldējuma kociņu un saldētavā iekšā (vēl variants - nopirkt tukšās vafeļu glāzītes un iepildīt tajās). Vēl var arī pagatavot, bezpiedevu jogurtam pievienojot vasarā pieejamās ogas un cukuru.

Sasalušu jogurtu var viegli izņemt no trauciņiem, mazliet to atlaidinot. Baudīt šo jogurtu iesaku lēnām un nesteidzoties, jo tas ir aukstāks nekā parastais saldējums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru