Dārzā noņēmu pirmo lielo kabaci. Lūk mana versija tā pagatavošanai.
Man un mazajām meitenēm vajadzēja:
- 1 kabaci (pietika ar pusi)
- dažas ķiploku daiviņas
- 1 liels tomāts
- 3 olas (katram pa vienai)
- sāls pēc garšas
- olīveļļa
Gatavošanas procesā kabaci nomizoju, sagriezu mazos gabaliņos un mazliet apcepu mazā olīveļļas daudzumā.
Tad pievienoju ķiplokspiedē izspiestus ķiplokus un apcepu vēl mazliet. Šķipsniņa sāls.
Nākošā sastāvdaļa ir tomāti, kurus arī sagriezu mazos gabaliņos un pievienoju kabačiem.
Kad kabači un tomāti ir izcepušies mīksti, kā pēdējo pievienoju sakulto olu ar sāli.Cepu kamēr gatavs. Citā versijā pirms olas vēl var pievienot malto gaļu. Tad būs vēl sātīgāk, bet arī treknāk. Acij tīkamāk ir tad, ja cep šo sacepumu kā lielu pankūku, to lieki nebakstot.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru