otrdiena, 2012. gada 17. aprīlis

bērnistabas sienu dekori

Nolēmu padalīties ar savu izpildījumu bērnistabas sienu izdekorēšanā. Šie dekori mums jau ir kādu laiciņu, bet Es pastāstīšu par to, kā līdz tiem nonācām.

Mans krāsojums
Vispirms izdomājām, kāda tēma būs šai istabai. Tā būs mūžīgā vasara ar zāli, ziediem, dzīvo radību un saulīti ar mainīgiem mākoņiem. Viss notika pamazām un pakāpeniski.

Puķainā griestu lampa
Vispirms nopirkām krāsojamās tapetes un nokrāsojām saulaini dzeltenā krāsā. Pluss šāda veida tapetēm ir tāds, ka tās bērni var apzīmēt un, ja gadās kāds nesmuks traips, tad var vēlreiz pārkrāsot. Ir arī mīnuss - šādas tapetes ir gaisu necaurlaidīgas un istabas durvis mēs turam vaļā, lai istaba labāk izvēdinās. Tad iegādājāmies skaistu paklāja segumu ar zāles un ziedu rakstiem, kuru ieklājām visas istabas platumā. Arī griestu lampu mēs piemeklējām ar ziedu un tauriņu motīvu.

Paklāja ziedu motīvs turpinās uz sienas
Tad sekoja mana kārta radoši izpausties un uzkrāsot vēl kādus vasaras motīvus uz sienām. Pirmais tapa papildinājums grīdas seguma motīvam par zāles un ziedu tēmu. Gar sienas malu turpināju zīmēt uz augšu zāles stiebriņus ar dažiem ziediem galos. Šādam darbam izmantoju savulaik Depo iegādātās "Art creation acrylic" krāsas. Krāsot bija viegli, jo tapešu struktūra bija samērā līdzena.

Izmantoju šīs akrila krāsas
Saulīte daļēji paslēpusies mākoņos
Nākošā tapa saulīte ar trīs mākoņiem kā jau Latvijas laika apstākļiem piemēroti ar mainīgu laiku. Izmēģināju jaunu krāsošanas tehniku, ar otiņu paņemot vienlaicīgi divas krāsas un uz sienas tās mazliet sajaucot kopā. Piemēram, saulītei dzeltenu un oranžu, bet mākoņiem zilu un baltu.

Tauriņu trafarets


Ar trafaretu zīmētie tauriņi un pašas zīmētās ķepas
Tā kā mana pacietība krāsošanai bija beigusies, ņēmu talkā Depo iegādātu trafaretu ar tauriņu tēmu un ar šī pašām krāsām tos uzzīmēju divās vietās uz sienas. Šādu trafaretu lietot ir ļoti vienkārši, jo ir tikai jānoplēš lipīgā kārta un jāuzlīmē to uz tās sienas vietas, kur ir doma krāsot. Lietoju tās pašas akrila krāsas un uzmanīgi ar otiņu iekrāsoju tauriņus tukšajās vietās. Pozitīvākais ir tās, ka arī bērni var piedalīties izkrāsošanā, kas arī tika izdarīts. Šo trafaretu var izmantot arī krāsojot atdalošo joslu starp divām krāsām.

Uzlīmes uz sienas
Ko tik Depo var atrast! Mans atradums bija arī plakāts ar lielām uzlīmēm ar dzīvo radību, puķītēm, koku, māju un vēl vienu saulīti, kuras kopā ar bērniem uzlīmējām uz otras istabas sienas, skapja durvīm, gultas malām. Vēl tomēr ir palikusi viena sien brīva, nedekorēta. Ir doma par jūras un jahtas tēmu, bet tam vēl ir jāsagaida iedvesma.

Uzlīmes uz skapja durvīm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru