otrdiena, 2012. gada 17. aprīlis

Vienkāršas aproces bērniem

Kādā parastā vakarā, kad meitenes bija garlaicības pārņemtas, nolēmu šo vakaru aizpildīt radoši un piedāvāju viņām pagatavot pašām aproces. Meitenes ar prieku tam piekrita un garlaicīgais vakars pārvērtās radošajā vakarā. 

Laura demonstrē aproci

Šādu aproču pagatavošanai vajag tikai dažādu krāsu dzijas atlikumus apmēram vienādā biezumā un no papīra dvieļiem pāri palikušo rullīti

Šo rullīti ar šķērēm nogriezu apmēram 4cm platumā un sākumā parādīju meitenēm, kā tīt šim rullītim apkārt pirmās krāsainās dzijas kārtas, izvēloties tik mazus dzijas kamolīšus, lai tos varētu izvilkt cauri rullītim. Tālāk jau meitenes pašas cītīgi turpināja darbu. Tina apkārt dziju cieši klāt pavedienu vienu pie otra vienā kārtā tik platu cik vien vēlās. Tad paņēma citas krāsas dziju un piesēja klāt iepriekšējās krāsas dzijai un tina apkārt nākošo kārtu. Tā turpināja kamēr viss rullītis bija notīts. Dziju norāvu un iepinu starp kārtām. Un viss - aproce gatava. Tikai brīdinu, ka nevajag dziju tīt divās un vairāk kārtās un ņemt biezu dziju, jo tad šo aproci bērni nevarēs uzvilkt. Beigu beigās sanāca radoši aizpildīts vakars un bērniem jaunas rotaslietas.

Aizrautīgi strādā . . .


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru