otrdiena, 2013. gada 2. jūlijs

Kaklarota auklītei

Vasarai iestājoties, tik ļoti negribas laiku pavadīt mājās un vēl pie datora. Ir tik daudz aktivitātes, kuras nevajadzētu palaist garām - ģimeniska peldēšanās, sauļošanās, izbraukums ar riteņiem, skaistāko vietu apceļošana, rušināšanās pa mazdārziņu, kur arī vakarēšana u.t.t.

Tas ir mans ievads atvainošanās runai par bloga nerakstīšanu. Ievēroju, ka bloga rakstīšanai vai nerakstīšanai piemīt sezonāls raksturs un vasara ir tā vistukšākā šajā ziņā.

Nu tad beidzot pie lietas!

Turpinot iesākto cakošanā, vēlējos no sirds pateikties savas vecākās meitas bērnudārza auklītei par izpalīdzēšanu aizvedot viņu dažas reizes uz mākslas skolas nodarbībām tajā laikā, kad man tas bija grūti izdarāms. Darīju to, kas man vislabāk patīk un tās atkal ir tamborpuķes rotās. Tā radās šī kaklarota.



Tai man bija nepieciešama 100% kokvilna 5 krāsās, 1,70 izmēra tamboradata, šķēres, lāpāmadata un trīs pērlītes, kā arī aizdare iepriekš iegādāta rokdarbu veikalā.

Kā pirmo darbiņu uztamborēju trīs ziediņus divās kārtās. Ziedu tapšanas tehnika ir jau aprakstīta iepriekšējos manos rakstos zem sadaļas darinātas rotas. Tad tos sašuvu kopā trīs vietās.

Kā nākošās uztamborējās divas zaļas lapiņas - iedvesmai avots šeit. Tās piešuvu diviem ziediņiem izvēlētajos sānos.

Tad atlika tikai notamborēt divas pīnītes katru tamborējot divās kārtās, piešūt tās ziediņu aizmugurē un  galos pievienot aizdari un gatavs!

2 komentāri:

  1. Skaista,vasarīga kaklarota!

    Inga no http://2sisters-rainbow.blogspot.com/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru!

      Auklītei arī ļoti patika!

      Dzēst