pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Bērza veltes skaistumkopšanā

  Nu jau lielā sparā iet bērzu sulas dzeršanas laiks.  Tas, ka bērzu sulas dzert un lielos daudzumos ir veselīgi, lielākajai daļai cilvēku ir zināms fakts. Bet vai zinājāt, ka bērzu sulas un arī bērzu pumpuri ir lietojami skaistumkopšanā?



Svaigas bērzu sulas sastāvā ir kālijs, cukurs un virkne mikroelementu un vitamīnu. Tās sastāvā esošās vielas uzlabo sejas krāsu (pārbaudīts uz savas ādas), ādas elastību un matu struktūru.
  • Ar bērzu sulu var apmazgāt seju, lietot tonika vietā vai sasaldēt ledus kubiņos un ar tiem ierīvēt sejas ādu (starp citu, kubiņi arī krūtīm der).
  • Ja sulas ir pietiekoši daudz, tajā var skalot arī matus, iemasējot matos un galvas ādā. Palīdz matiem būt kuplākiem un augt ātrāk.
  • Ja sulas ir tik daudz, ka nezin kur likt, tad var liet vannā un kārtīgi apmazgāt visu ķermeni, jo vēsās sulas patīkami atsvaidzinās un uzmundrinās ādu.
  • Arī iekšķīgi lietojot, varam atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem un pa ziemu uzkrātajiem sārņiem organismā, ievērojot principu, ka dienas norma ir vismaz 2 litri svaigas sulas. Man jau iet sulas dzeršanas 6 diena. Organisma skalošanu varu izjust pēc biežās staigāšanas uz tualeti, un ēstgriba arī mazinās, jo pirms katras ēdienreizes izdzeru pa glāzei sulas.
 Par bērzu pumpuru lietošanu skaistumkopšanā un veselības uzlabošanā uzzināju jau pagājušajā gadā aprīļa "Ievas" numurā.  Šogad beidzot esmu nobriedusi arī to izmēģināt.  Bērzu pumpuru sastāvā ir daudzas bioloģiski aktīvas vielas, kurām piemīt antibakteriāla iedarbība. Dodu arī manai mazajai nosūkāt dažus pumpurus dienā, lai mazinātos klepus. Pēc garšas tie ir diezgan spēcīgi, rūgteni - pat brīnos, ka mazajai garšo.


  • Skaistumkopšanā bērzu pumpuru novārījumu lieto ierīvēšanai galvas ādā pret matu izkrišanu.
  • no bērzu pumpuriem pagatavoto tinktūru lieto pret aptaukošanos (lieto 3 reizes dienā pirms ēšanas). Šis jau man top - pumpuri jau ir pārlieti ar degvīnu.


Iesaku nenokavēt, jo sulu laiks ir jau pusē un arī pumpuri ir nobrieduši. Novācot pumpurus, ērtāk ir paņemt dārza šķēres vai kaut ko tamlīdzīgu un nogriezt dažus zariņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru