pirmdiena, 2012. gada 26. marts

ābolu, jogurta un rupjmaizes kārtojums

Šis ir kārtējais veselīgais deserts, kuru par labu esam ir atzinusi mana ģimene. Parasti kafejnīcās piedāvā šāda veida desertu ar putukrējumu un rīvmaizi, kas piesūcināta ar kādu ievārījumu. Manā versijā saldo krējumu pievienoju tikai 100g. Lielāko daļu sastāda bezpiedevu jogurts un rupjmaizes rīvmaize ar kanēli. Ideju noskatījos no šīs receptes
Deserts gatavs

Nepieciešamās sastāvdaļas desertam

Sastāvdaļas: 
  • 500g ābolu biezeņa (paņēmu no pagraba ziemas krājumiem - savārīju nomizotus sagrieztus ābolus bez pievienotā ūdens un cukura)
  • 4 ēd.kar. brūnā cukurniedru cukura
  • 120g rupjmaizes rīvmaizes
  • 1 tējkar. kanēļa
krēmam:
  • 100g saldā krējuma
  • 2 ēd.kar. brūnā cukurniedru cukura
  • 300g bezpiedevu jogurta "kārums"
Pagatavošana: 
Rīvmaize ar kanēli karsējas pannā
Rupjmaizes rīvmaizi sajaucu ar kanēli un uz pannas karsēju uz vidējas liesmas kamēr kļuva jūtams rīvmaizes aromāts. Tad pārbēru citā traukā, lai atdziest. 










Saputotais gaisīgais krēms

Gatavoju krēmu - bļodā saputoju saldo krējumu ar cukuru stingrās putās. Tad turpinot putot, lēnām iemaisīju jogurtu līdz veidojās gaisīgs krēms. 











Kārtoju šos desertu stikla trauciņos. Pirmo kārtu liku ābolu biezeni, tad rīvmaizi, tad krēmu un vēlreiz ābolu biezeni, rīvmaizi un krēmu. Ieliku ledusskapī, lai nedaudz sasūcas rīvmaize. Deserts gatavs. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru