pirmdiena, 2012. gada 12. marts

kraukšķīgās sausmaizītes/galetes

Šo recepti atradu Anitas blogā. Esmu ļoti pateicīga viņai par to. Ideāli der brokastīs ar vai bez sāļiem vai saldiem papildinājumiem. Vārdu sakot - ļoti garšīgs kraukšķis, kas ir veselīgs un ar salīdzinoši maz taukvielām un cukuru.
Kraukšķīgās galetes gatavas
Izmantotās sastāvdaļas un gatavošanas process bija ļoti līdzīgs.
Tātad, sastāvdaļas:
Visas sausās sastāvdaļas
  • 250g augstākā labuma kviešu milti
  • 50g linsēklas "Zelta rieksts" (iegādājos Rimi)
  • 150g pilngraudu milti (iegādājos Grauda spēks veikaliņā)
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. sodas
  • 20g cukurs
  • 50g izkausēts sviests
  • 240g kefīrs

Mīklas bumba



Pagatavošana: sajaucu bļodā visas sausās sastāvdaļas, kafijas dzirnaviņās smalki samaļot linsēklas. Tad pievienoju kefīru un mikroviļņu krāsnī izkausētu sviestu. Samīcīju viendabīgu mīklu kas nelīp pie pirkstiem. 






Izveltnētā bumbiņa



Tad savēlu plaukstās mazas bumbiņas un ar mīklas ruļļa palīdzību izveltnēju tās pēc iespējas plānas. 










Galetes gatavas cepšanai


Tad liku un paplātes ar cepamo papīru un ar dakšiņu sadurstīju daudzus caurumiņus. Kā noprotu - tas jādara tāpēc, lai sausmaizītes neuzpūšas, bet paliek plānas. Liku cepeškrāsnī cepties 180 grādos apmēram 10 minūtes kamēr tās palika gaiši brūnas. Mūsu ģimenei sanāca našķis vienam vakaram un trīs rītiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru