piektdiena, 2011. gada 2. septembris

Mīnus 5kg bez diētām - 3 nedēļa

Mans svars vēl arvien paliek nemainīgs.

Mani dati pēc eksperimenta 3 nedēļas: svars no rīta tukšā dūšā 66,5kg.

Mani novērojumi: šajā nedēļā biežāk izbraucu ar riteni - kaut vai izvadājot bērnus uz bēnudārzu. Tas dod možumu un enerģiju pirmajai dienas pusei. Vingrot gan sanāca tikai vienu reizi 30 minūšu garumā. Nesen ar šausmām ievēroju uz vēdera un gurniem nodevīgu riepiņu - steidzami kaut kas jādara lietas labā. Atslodzes dienu izturēju tikai līdz pusei un tad ar lielu baudu notiesāju vairākas rupjmaizes šķēlītes ar pienu. Strādāju vēl pie saldajiem našķiem un neēšanu pēc plks.t 19.00.

Interesanti fakti:
http://nekrize.lv/skaistuma-edienkarte
  • mana šīs nedēļas labākā ēdienkarte vienai dienai 
brokastis: ikdienišķā maza vājas kafijas krūzīte ar tējkar. medus; http://radosaslietas.blogspot.com/2011/04/mani-atradumi-kaloriju-kompromisa.html pilngraudu auzu pārslas, kas pārlietas ar karstu ūdeni (tām pievienoju rozīnes, riekstus un dažādas pašgatavotās sukādes);
pusdienas: http://radosaslietas.blogspot.com/2011/07/kabacu-darzenu-sacepums.html;
launags:  sezonas ogas un augļi (sauja lielās plūmes, daži nelieli āboli);
vakariņas: svaigu dārzeņu zupa ar mazu daudzumu gaļas, kuras sastāvā ir kāposts, burkāni, kartupeļi, sīpols, cūkgaļas zupas izlases kauls, zaļumi.


Secinājumi: cīņā ar riepiņu, ieviesīšu savās ikdienas aktivitātēs riņķošanu ar masāžas riņķi. Ar to intensīvi nodarbojos pirms vasaras, tagad tikai jāturpina. Atslodzes dienas ievērot vēl ir par grūtu, tāpēc labāk turpināšu ar mazumiņu par našķi dienas pirmajā pusē, neēšanu pēc plkst. 19.00, sezonas dārzeņu pilnvērtīgu izmantošanu ikdiena ēdienkartē.

    2 komentāri:

    1. Drīkst iekomentēt?
      Vakariņu zupa nav labākais variants. Vajag kaut ko no olbaltumvielām vakarā -vistas fileju, tunci, liesu gaļu ar dārzeņiem. Biezpienu.

      AtbildētDzēst
    2. Priecājos par pirmo komentāru!
      Redzu, ka prasās paskaidrojums zupas sakarā - man patīk zupas gatavot vidējā biezumā, tad sanāk pietiekoši sātīga, lai varētu paēst tikai no tās vien. Izvārīto gaļu sagriežu gabaliņos un pievienoju zupai - tā kā oplbaltumvielas arī ir pietiekoši.

      Un vēl - ņemu vērā to, ka ēdienreizes sadalu tā, lai sātīgākās ir brokastis un pusdienas, bet launags un vakariņas mazāk sātīgas.

      AtbildētDzēst